Leenderstrijp ligt ten Zuiden van Eindhoven in een van de mooiste delen van Brabant. U vindt hier een mix van natuur, cultuur en sportieve mogelijkheden. 

Monumenten

In de kleine dorpskern Leenderstrijp staan maar liefst zes rijksmonumenten: vijf Kempische langgevelboerderijen en de Sint Janskapel, die op een heuvel net buiten de dorpskern ligt. Ook de kerk van Leende, een 15e eeuwse laat-gotische kruisbasiliek met ingebouwde toren, is een Rijksmonument en kan op afspraak bezichtigd worden.

Leenderbos

SVR-camping De Zandberg is gelegen aan de rand van Leenderstrijp, op een steenworp afstand van het Leenderbos. In dit natuurgebied met een oppervlakte van ruim 2.380 hectare vindt u een grote variatie aan loof- en naaldbossen, heide en vennen. Het gebied is vrij toegankelijk en daarmee uitermate geschikt voor wandel- en fietstochten.

Wandel- en fietsroutes

Op de camping zijn diverse fiets- en wandelroutes verkrijgbaar. Ook kunt u gebruikmaken van het ANWB knooppuntensysteem. Het dichtstbijzijnde fietsknooppunt is knooppunt 54.

Achelse Kluis

Op ongeveer zes kilometer van de camping, vlak over de Belgische grens, vindt u de voormalige Trappistenabdij De Achelse Kluis. Op een vergelijkbare afstand ligt de gemeente Valkenswaard; een levendige plaats met winkels, monumenten, musea, een weekmarkt en natuurgebied De Malpie. Meer naar het Zuidoosten vindt u de prachtige gemeente Cranendonck met haar uitgestrekte fietsroutes, kasteeltje en andere bezienswaardigheden.

Foto’s van onze mooie omgeving

« van 23 »